Vachtkraag of krukvachtje vilten

In deze workshop wordt een sjaal of kraag gemaakt met mooie lokken. De techniek is het natvilten. Formaat is ongeveer 1.20 x 20 cm. De onderzijde bestaat uit mooie zachte wol en er boven op worden lokken naar keuze in gevilt. Het lijkt net alsof er een vacht in is verwerkt.

Er is keuze uit allerlei soorten krullen: van creme-witte tot grijze, bruine en gekleurde krullen. Viltervaring is niet nodig. Je kunt een voorkeur doorgeven voor een bepaalde kleur voor je kraag.

Krukvachtje: Mocht je geen kraag willen vilten maar wel een leuk krulvachtje of ander vachtje, dan kan dit ook in deze workshop. De kosten blijven hetzelfde.

De workshop wordt gegeven door Bianca Vonk in haar atelier in Oostwold. We zijn ongeveer 3 uur aan het vilten. De kosten zijn € 37,50 per persoon, dit is inclusief alle materialen, vacht, wol, koffie/thee en wat lekkers.

Alpacawol: het is mogelijk om alpacawol te leren verwerken in een decoratief vachtje of bontkraagje.  Er komt dan € 7,50 bij voor de alpacawol.

Geef van te voren aan wat je zou willen maken en in welke kleur. aanvangstijden zijn 10.00 uur en 13.00 uur. Mogelijk komen er ook avondworkshops. Opgeven kan via info@lanawolatelier.nl

De workshop wordt gegeven op de open atelier data: dinsdag 30 okt. ,vrijdag 16 nov., woensdag 21 nov., zaterdag 8 dec., maandag 10 dec.

Vanaf drie personen kan een andere datum wordt voorgesteld.

Een vachtkraag kan ook in opdracht worden gemaakt of kijk in de Webwinkel wat er te koop is.