Workshop Vachtvilten

Zelf een schapenvachtkleed vilten?

In de workshop Vachtvilten maak je uit ruwe ongewassen wol een eigen vachtkleed. De workshops worden gegeven door Bianca Vonk, ervaren vachtviltster.

Er zijn al afgeschoren vachten van dit jaar op voorraad!

Aan de onderkant van de ruwe vacht wordt een vilten laag met wol gevormd. Dit gebeurt door middel van warm water, zeep en  intensief wrijven en rollen. Daardoor komt het viltproces op gang. Dit zorgt voor stevigheid van het kleed. De mooie haren van het schaap blijven behouden. Decoratief voor op een stoel of bank.

workshop vachtvilten

Mocht je zelf een idee hebben om met een kleine groep, vanaf twee personen, of grotere groep te willen vilten, dan is in overleg van alles mogelijk .

De groepen worden klein gehouden, zodat er voldoende individuele aandacht is. Er zijn speciale tafels op werkhoogte.

 Workshopdata 2018:

zaterdag 26 mei (vol)

 

zaterdag 2 juni

zaterdag 9 juni

zondag 10 juni

zaterdag 16 juni

 

zaterdag 14 juli

zaterdag 21 juli (nog vier plaatsen)

 

zaterdag 11 augustus

zondag 12 augustus

zaterdag 25 augustus

 

zaterdag 8 september

zaterdag 22 september

zaterdag 13 oktober

zaterdag 4 november

Praktische zaken:

Er is keus uit een aantal soorten afgeschoren vachten, van creme (Drents heideschaap, Schoonebeker) tot grijs en bruin (Blauwe texelaar) en soms nog iets bijzonders. Hiervan ga je dan een schapenvacht kleed maken. Je leert de technieken van het vachtvilten en maakt kennis met verschillende wolsoorten. Na afloop ga je naar huis met een mooi zelfgemaakt kleed van ongeveer 90 x 80 cm.

We starten om 10.00 uur en om ongeveer 14.30 uur  heb je al een vacht gemaakt. Het is een gezellige en actieve (buiten) bezigheid. De workshop wordt gegeven in een nabijgelegen schuur met prima faciliteiten.

De kosten zijn € 75,- per persoon, inclusief vacht, overig materiaalgebruik, thee/koffie en een lunch.

Mocht je zelf een (kleine) ruwe schapenvacht mee willen nemen om er een kleed van te vilten, is dat mogelijk. Er gaat dan € 10,- van de workshopprijs af. Geef dit wel van te voren door. De ruwe vacht kan dan maximaal 1.00 x 1.00 cm zijn.

Een grotere vacht maken kan ook, maar dan wordt de workshopprijs ook hoger. Kijk bij workshop vloerkleed vilten voor meer informatie hierover.

Individueel opgeven kan via info@lanawolatelier.nl. Je ontvangt dan een bevestiging en meer informatie.

workshop vacxhtvilten