Kussen of wandkleed vilten

Kussenhoes vilten – Wandkleed – Schilderen met wol

Zelf een kussenhoes of wandkleed ontwerpen. Creativiteit in vorm en kleurgebruik. Er is keus uit allerlei wolsoorten, zijde, vezels, stof, krullen, ruige lokken. Er zal een diversiteit zijn van wolsoorten en materialen, gekleurde wol of natuurlijke kleuren. Suggesties voor vorm en vilttechnieken worden besproken. Ervaring met vilten is niet nodig.

Kussenhoes: Stapsgewijs gaan we eerst een kussenvorm maken en die op pimpen en in vilten. Het uiteindelijke resultaat is een kussenhoes die alleen nog gevuld moet worden. Formaat van het kussen is 50 x 35 cm.

=>In ‘de Gaveborg’ in Oostwold heb ik een mooie plek waar prima gevilt kan worden met een kleine groep, vanaf twee personen. Dit kan ’s avonds van 19.30 tot 22.00 uur. Kosten zijn € 39,- per persoon inclusief koffie/thee en wol. Het is dan mogelijk om een kussenhoes of een wandkleed te maken.

=>Een kussenhoes of wandkleed vilten kan ook in de vorm van een dagworkshop, van 10.30 tot 14.30 uur, inclusief lunch, thee/koffie, wol en overige materialen. Kosten zijn dan € 55,- per persoon. Minimale groepsgrootte vier personen. De locatie is een schuur in de omgeving. Datum kan in overleg worden bepaald.

—————————————————————————

ViltWorkshop Schilderen met wol in Kornhornde Curringherschuur’, Curringherveld. 

Een bijzondere locatie is de schuur in Kornhorn in natuurgebied Curringherveld. Afgelopen winter was hier een workshop kussenhoes vilten. Zie de foto hier onder. Het uitzicht vanuit de schuur is op het natuurgebied.

Lekker creatief bezig zijn met mooie vezels en wolsoorten. De techniek van het Schilderen met wol uitproberen in een wandkleed of kussenhoes. De kosten zijn €55,- per persoon, inclusief lunch, thee/koffie, wol en overige materialen.

Maak kennis met vilten van wol, heel geschikt voor een personeels-, zussen- , of vriendinnenuitje!

Aanmelden of vragen over deze workshop mailen naar: info@lanawolatelier.nl