Activiteitenkalender

Workshop Vachtvilten

workshops vachtvilten groniongen lana wolatelier natuurlijk duurzaam diervriendelijkIn deze creatieve workshop leer je om van een ruwe afgeschoren schapenvacht een kleed te vilten. Een lekker ruim kleed voor in een stoel of op de vloer. Vachtvilten is van maart tot en met december.

 

Meer informatie >>

 

 


Vachtkraag of krukvachtje

Heerlijk bezig zijn met mooie wolsoorten en dan vanuit een vacht met krullen of bijzondere lokken een kraag of decoratief vachtje maken.

 

Meer informatie > >

 


Alpaca vachtje

alpacawol vachtvilten lana wolatelierMaak zelf van losse alpacawol een vachtkleedje. Bijzondere wol die veel aandacht vraagt om te verwerken.

 

Meer informatie > >

 

 

 


OPEN ATELIER

Altijd al eens een hoes voor de iPad willen maken? Of gewoon een paar uur bezig zijn met wol en mooie vezels op een bijzondere locatie. Maak kennis met de vilttechniek en ervaar de mogelijkheden. Voel je vrij om te bepalen wat je wilt maken en wanneer het je uitkomt. We werken met een strippenkaart.

 

Meer informatie >>

 

 


Dagworkshop kussenhoes vilten

Stapsgewijs gaan we eerst een kussenvorm maken en die op pimpen en in vilten. Het uiteindelijke resultaat is een kussenhoes die alleen nog gevuld moet worden. Formaat van het kussen is 50 x 35 cm.

Data: 31 oktober, 23 november

Meer informatie >>

 

 


Leren spinnen op een spinnewiel in vier lessen.

Het spinnewiel weer helemaal bezig met een come-back. In oktober zal Ina de Vries, gediplomeerd spin- en weefdocent, starten met de workshop ‘Leren spinnen’ in de  atelierruimte van Lana Wolatelier. In vier lessen leer je het spinnewiel kennen en alle vaardigheden om mooie draden te maken. In januari starten we weer met een nieuwe groep.

Meer informatie >>