Gentle Roller viltmachine

De Gentle Roller viltmachine is een goede hulp bij het maken van nat viltwerk.

Je maakt wandkleden, kledingstukken of kleiner viltwerk eenvoudig vast om de roller en de machine zorgt met de zachte rollers voor de gelijkmatige beweging en druk.

Lana Wolatelier is Europees agent voor de Gentle Roller en kan meer informatie geven over de machine en over het bestellen hiervan.

Er zijn twee maten van deze viltmachines:

  • De Gentle Roller 1100 (de viltrollers zijn 110 cm)
  • De Gentle Roller 1400 (de viltrollers zijn 140 cm)

Bestellen van de Gentle Roller gaat via de Gentle Roller Company in Australië.

Zij hebben ruim drie jaar ervaring met directe levering aan de klant. 

Zodra je op de knop ‘order’ drukt, word je doorgestuurd naar de website van de Gentle Roller Company. 

>> Order- en prijsinformatie Gentle Roller

The Gentle Roller Company accepteert de meest voorkomende creditcards. Het is ook mogelijk om met je bankrekening (bankaccount) te betalen. Dat kan worden geregeld via Lana Wolatelier.

>> Garantie voorwaarden Gentle Roller

Agentschap Lana Wolatelier

Wij zijn er om vragen te beantwoorden over deze viltmachine en demonstraties te geven. Maak een afspraak voor een nadere kennismaking met de machine. Dit kan ook door te beeldbellen. Stuur een mailtje naar: info@lanawolatelier.nl

Als je bij de Gentle Roller Company besteld en wij je geholpen hebben bij je aanschaf, stellen we het op prijs dat je dit de Gentle Roller Company laat weten.

Waarom een Gentle Roller viltmachine?

Het is niet zware machine met frisse uitstraling. Het heeft zachte rollers en een ingebouwde stopfunctie bij overbelasting.

In de drie buitenrollers zit een aluminiumkern die zorgt voor een stabiele stevige rol die een constante druk geeft op het viltproces.

Er zijn twee soorten drive rollers: all-purpose (grijze) drive rol en de super-soft (paarse) drive rol. Dit is de binnenste roller waar het viltwerk omheen wordt gedaan.

  • Voor het vollen, aan het eind van het viltproces, is een voltrommel (Fulling Drum) bedacht. Deze trommel schudt het viltwerk heen en weer, voor nog meer vervilting.
  • De voltrommel is een aluminium trommel die in de plaats van de drive rol in de Gentle roller wordt geplaatst.
  • Een gebruikersvriendelijk bedieningspaneel in vijf talen (Engels, Duits, Spaans,Frans en italiaans).
  • de rotatieaandrijving is gecontroleerd. Het aantal omwentelingen, voorwaards en achterwaards, worden bijgehouden in de machine en is te volgen op het bedieningspaneel.

Het is mogelijkheid om genuanceerd te vilten. Er is controle op het aantal omwentelingen, de snelheid van het rollen en de lengte van de rotaties. Een consistente viltbeweging die steeds weer anders kan worden ingesteld.

Viltwerk wordt gemaakt door jouw als kunstenaar. Jij zorgt voor het ontwerp. De viltmachine ondersteunt bij het vilten zodat het niet meer een zwaar handmatig proces is.

Het neemt werk uithanden. Bij het maken van voorvilt en aan het eind van het viltproces is er soms wat handwerk nodig. Voor het overgrote deel van het rolvilten kan de Gentle roller worden ingezet!

Nog vragen? Neem dan contact op met Bianca Vonk: info@lanawolatelier.nl