Vachtkraag of krukvachtje vilten

In deze workshop wordt gewerkt van met mooie lokken. De techniek is het natvilten. Er is keuze uit allerlei soorten krullen: van creme-witte tot grijze, bruine en gekleurde krullen. Viltervaring is niet nodig. Je kunt een voorkeur doorgeven voor een bepaalde kleur of wolsoort.

Vachtkraag

Een vachtkraag valt om de schouders. Kan gedragen worden over een trui of jas en met een mooie speld vastgemaakt. De onderzijde bestaat uit mooie zachte wol en er boven op worden lokken naar keuze in gevilt. Het lijkt net alsof er een vacht in is verwerkt.

Krukvachtje

Een klein vachtje met leuke krulletjes of een kleedje met de lokken van een Drents Heideschaap, er is van alles mogelijk. Het formaat is ongeveer 50 x 50 cm. Voor in een stoel of op een krukje. Altijd lekker warm.

Deze workshop vachtkraag of krukvachtje wordt gegeven tijdens het Open atelier. >> data.

Mocht je geen strippenkaart wensen dan zijn de kosten € 37,50 per persoon, dit is inclusief alle materialen, schapenvacht, wol, koffie/thee en wat lekkers.

Alpacawol: het is mogelijk om alpacawol te leren verwerken in een decoratief vachtje of bontkraagje. Er komt dan € 7,50 bij voor de alpacawol. Viltervaring is gewenst.
Opgeven kan via info@lanawolatelier.nl

Een vachtkraag kan ook in opdracht worden gemaakt. Kijk in de Webwinkel wat er te koop is of kom zelf met een ontwerp.