Workshop Vachtvilten

Aanmelden voor workshops vachtvilten is al wel mogelijk. Als er niets achter de datum staat, is er nog voldoende plek.

Zelf een schapenvachtkleed vilten?

In de workshop Vachtvilten maak je van ruwe ongewassen wol een eigen vachtkleed. De workshops worden gegeven door Bianca Vonk, ervaren vachtviltster.

Aan de onderkant van de ruwe vacht wordt een vilten laag met wol gevormd. Dit gebeurt door middel van warm water, zeep en  intensief wrijven en rollen, daardoor komt het viltproces op gang. Dit zorgt voor stevigheid van het kleed. De mooie lokken van het schaap blijven behouden. Decoratief voor op een stoel of bank.

workshop vachtvilten

De groepen worden klein gehouden, zodat er voldoende individuele aandacht is. Er zijn speciale tafels op werkhoogte. Vanaf vier personen kan er ook een andere workshopdatum worden overlegd.

Praktische zaken:
Er is keus uit een aantal soorten afgeschoren vachten, van creme (Drents heideschaap, Schoonebeker) tot grijs en bruin (Blauwe texelaar, Ouessant) en soms nog iets bijzonders. Hiervan ga je dan een schapenvacht kleed maken. Je leert de technieken van het vachtvilten en maakt kennis met verschillende wolsoorten. Na afloop ga je naar huis met een mooi zelfgemaakt vachtkleed van ongeveer 90 x 80 cm.

We starten om 10.00 uur en om ongeveer 14.30 uur heb je al een vacht gemaakt. Het is een gezellige en actieve (buiten) bezigheid. De workshop wordt gegeven in een nabijgelegen schuur met prima faciliteiten.
De kosten zijn € 80,- per persoon, inclusief vacht, overig materiaalgebruik, thee/koffie en een lekkere lunch.

Geplande workshopdata in 2019:

zaterdag 11 mei–> op locatie bij de kudde van Balloo (vol)

zondag 12 mei–> op locatie bij de kudde van Balloo, inschrijven via www.herdersvanballoo.nl

zondag 26 mei

zaterdag 8 juni 

zondag 23 juni

zaterdag 6 juli

zondag 7 juli (nog plaats voor vier personen)

zaterdag 20 juli

zondag 25 augustus

zaterdag 7 september

zondag 29 september

zaterdag 12 oktober

zaterdag 26 oktober

zondag 27 oktober


->Mocht je zelf een ruwe schapenvacht mee willen nemen om er een kleed van te vilten, is dat mogelijk. Er gaat dan € 5,- van de workshopprijs af. Geef dit wel van te voren door. Deze ruwe vacht kan dan maximaal 1.00 x 1.00 cm zijn of maak een grotere vacht.

-> Een grotere vacht, ongeveer 130 x 90 cm, vilten kan ook. Dan komt er wat bij de workshopprijs op. Kijk bij workshop vloerkleed vilten voor meer informatie hierover.

Individueel opgeven kan via info@lanawolatelier.nl. Je ontvangt dan een bevestiging en meer informatie.

workshop vacxhtvilten