Het atelier

In het werkatelier van Lana Wolatelier worden workshops vilten gegeven.

Heb je zelf een leuk vilt idee of is een kennismaking met de natvilt techniek de bedoeling, neem dan contact op of lees verder >>info.

Door de aangescherpte coronamaatregelen zijn er nu geen viltworkshops. 

Workshop vilten in het atelier

We maken viltwerk met behulp van de natvilt techniek. Dat betekent dat we werken met water en zeep. Door de wrijving en druk op de wol ontstaat vervilting.

Lekker bezig zijn met wol en mooie vezels op een bijzondere locatie. Bij goed weer kan er ook buiten in de tuin worden gewerkt. Bianca Vonk ondersteunt waar nodig in techniek en ontwerp. 

Een dag vilten is 75 euro per persoon, exclusief wol en andere viltmaterialen. Voor koffie en thee wordt gezorgd, lunch zelf meenemen.

Door de wol met vezels of vacht te vervilten, kan er van alles van worden gemaakt. Deze workshop is geschikt voor beginners en gevorderden.

Enkele ideeën om te maken: Een wandkleed, een vacht aan een stok, een vachtkraag, een kussenhoes, zijden sjaal , een ketting, een kattenmand, een kleedje voor op tafel, een theemuts, een fantasiedier, een lamellen viltschilderij. 

Wol en andere materialen kunnen ter plaatse worden aangeschaft. Pinnen is mogelijk. Je kunt ook eigen materialen meenemen.  

In het atelier is op aanvraag een viltmachine aanwezig die kan ondersteunen bij het viltproces.

Voor meer informatie of het overleggen van een datum, neem dan contact op via de mail: info@lanawolatelier.nl