Het atelier

In het werkatelier van Lana Wolatelier worden workshops vilten gegeven.

Maak kennis met het natvilten op een bijzondere locatie in het Westerkwartier (Groningen). Van wolvilt kun je van alles maken, bijv. een tas, een wandkleed of een leuk vachtje.

Klik hier voor data bij individuele aanmelding en voor meer >>informatie.

Workshop vilten in het atelier

We maken viltwerk met behulp van de natvilt techniek. Dat betekent dat we werken met water en zeep. Door de wrijving en druk op de wol ontstaat vervilting.

Door de wol met vezels of vacht te vervilten, kan er van alles van worden gemaakt. Bianca Vonk ondersteunt waar nodig in techniek en ontwerp. Deze workshop is geschikt voor beginners en gevorderden. 

Lekker bezig zijn met wol en mooie vezels op een bijzondere locatie. 

Individuele aanmelding kan op onderstaande data: 

  • woensdagochtend 23 juni 9.30 – 12.00 uur, nog twee plekjes.
  • zaterdag 3 juli
  • 11, 12 en 13 augustus
  • zaterdag 11 september

Een dag vilten, van 10 – 16 uur,  is 75 euro per persoon, inclusief basiswol en gebruik van materialen voor het vilten. Voor koffie en thee en eigen baksel  wordt gezorgd, de lunch zelf meenemen.

In overleg kan, vanaf twee personen, een workshop vilten voor een dagdeel ( 2,5 uur) worden afgesproken,  Kosten hiervoor zijn 35 euro per persoon.

Bij het atelier kan ook een vacht worden gevilt, mits het weer het toelaat.

Extra materialen zoals vachtwol, vezels (zijde, hennep en vlas) en zijdestoffen, kunnen ter plaatse worden aangeschaft. Pinnen is mogelijk. Je kunt ook eigen materialen meenemen.  

Enkele ideeën om te maken: Een wandkleed schilderen met wol, een vacht aan een stok, een vachtkraag, een kussenhoes, zijden sjaal , een ketting, een kattenmand, een kleedje voor op tafel, een theemuts, een fantasiedier, een lamellen viltschilderij. 

In het atelier is op aanvraag een viltmachine aanwezig die kan ondersteunen bij het viltproces.

Wolverven is mogelijk. Kosten zijn afhankelijk van de wolsoort en de verfbaden.

Voor meer informatie of het overleggen van een datum, neem dan contact op via de mail: info@lanawolatelier.nl