Workshops en activiteiten

Workshops Vachtvilten worden al vijf jaar gegeven op een prachtige locatie bij een Gronings natuurgebied. Het vachtvilten is een aparte techniek die ruwe afgeschoren wol verwerkt tot een vachtkleed. Van maart tot december zijn er maandelijks workshops om deze techniek te leren, klik hier voor meer info>>

Viltworkshops bij Lana Wolatelier hebben altijd te maken met natvilten. Tijdens het open atelier is het mogelijk individueel te werken met diverse wolsoorten, deze zijn in de meeste gevallen schoon en/of geverfd. Opgeven of meer informatie klik hier>>

Vilten met krulwol, dat is anders dan een vachtkleed vilten. Je leert de krullen te leggen en zo in te vilten dat een vachtkleedje of vachtkraag wordt gemaakt.Voor informatie >>klik hier

Yogamat van wolvilt, een ruim vachtkleed (ongeveer 80 x 180 cm) voor bijvoorbeeld de yinyoga. Een heerlijk vachtkleed om op te liggen. De onderzijde wolvilt is met merinowol en de bovenzijde heeft een kortharige vacht van een Texelaar. Deze yogamat is zelf te maken in een workshop of kan in opdracht worden gemaakt.

Cursus Leren spinnen

In vier lessen leer je de basisvaardigheden die nodig zijn om goede draden uit wol te maken. Bij voldoende aanmeldingen begint op 19 maart de nieuwe cursus. De cursusdata zijn: 19 mrt., 26 mrt, 2 april en 9 april.

Ina de Vries geeft de spinlessen in het atelier van Lana Wolatelier. Zij heeft in de jaren ’80 de opleiding tot spin- en weefdocent gedaan en heeft verscheidene jaren spin- en weeflessen gegeven in eigen atelier.

De kosten voor de cursus zijn € 25, – per les, dit is inclusief wol om mee te oefenen, koffie/thee en wat lekkers. Wol kan ter plaatse worden bijgekocht.

Bij de eerste les kan eventueel met een geleend spinnewiel worden gewerkt. Het is handig als je na de eerste les een eigen spinnewiel hebt om thuis op te oefenen. Opgeven kan via info@lanawolatelier.nl.

Spincafé

Vrijdagmiddag van 14.00 uur – 16.00 uur : 28 februari (gaat helaas niet door), 20 maart.

Eén keer per maand is het Spincafé in de atelierruimte Lana Wolatelier (adres: Hoofdstraat 197A in Oostwold (gemeente Westerkwartier, 11 km ten westen van de stad Groningen). Neem je spinnewiel mee en kom spinnen! Er staan ook kaardemolens om wol te kaarden.

Het atelier is dan ook open voor verkoop van wol en viltproducten.

Er wordt een kleine bijdrage gevraagd voor koffie/thee. Wel even van te voren aanmelden via info@lanawolatelier.nl.

Groepsuitje vilten

Het werkatelier van Lana Wolatelier heeft een bijzondere tuin met een grote vijver met kikkers en waterlelies. Hier kan vanaf het voorjaar tot eind van de zomer prima met een grote groep worden gevilt.

Maak kennis met diverse wolsoorten en krijg uitleg over het vachtviltproces. Iedereen maakt uiteindelijk een klein vachtje (45 x 45 cm). Daar kan een kussen van worden gemaakt of een vachtje voor in een stoel. Zo ben je samen 2,5 uur actief bezig. 

Bezig zijn met ruwe natuurvacht en daar een vachtkleedje van maken is een bijzondere ervaring. Je gaat naar huis met een sympathiek (duurzaam en diervriendelijk) aandenken. Iets voor een bedrijfsuitje of met een aantal vriendinnen. Een groepsuitje vilten kan al vanaf vier personen tot maximaal twaalf personen.

Creatief zijn op een andere manier maakt je los van vaste patronen. Andere viltmogelijkheden kunnen zijn: Maak samen een wandkleed of een ruimtelijk object van vilt.

Een voorbeeld: vachtje vilten (45 x 45 cm), inclusief wol, vacht, gebruik van materialen, koffie/thee en wat lekkers is € 30,- per persoon. Dit uitje kan ‘s ochtends of ‘s middags worden gestart en duurt ongeveer 2,5 uur. Neem contact op en we gaan leuke dag uitdenken.