Workshops vilten

Workshops Vachtvilten

Deze populaire workshop wordt al vijf jaar gegeven op een prachtige locatie bij een Gronings natuurgebied.

Het vachtvilten is een aparte techniek die ruwe afgeschoren wol verwerkt tot een vachtkleed. Van maart tot november wordt deze workshop gegeven. klik hier voor meer info>>

Workshops vilten

In het werkatelier van Lana Wolatelier worden workshops vilten gegeven.

Je kunt de beginselen leren van het vilten of een vilt idee uitwerken. Voor meer informatie klik hier>>

Workshop Vilten met vachtwol

Mooie grijze krulwol van Gotland schapen, de crémekleurige lokken van een Leicesterschaap of de zachte lokken van een alpaca, dit zijn bijzondere wolsoorten.

Leer de fijne techniek van het in vilten. Je leert de krullen te leggen en zo in te vilten dat een vachtkleedje, wandkleed of vachtkraag wordt gemaakt.

Voor informatie voor een workshop >>klik hier.

Groepsuitje vilten

Het werkatelier van Lana Wolatelier heeft een bijzondere tuin met een grote vijver met kikkers en waterlelies. Hier kan van april tot september met een grotere groep een workshop vilten worden gevolgd.

Maak kennis met diverse wolsoorten en krijg uitleg over het vachtviltproces. Iedereen maakt uiteindelijk een klein vachtje (40 x 40 cm). Daar kan een kussen van worden gemaakt of een vachtje voor in een stoel. Zo ben je samen 2 uur actief bezig. 

Bezig zijn met ruwe natuurvacht en daar een vachtkleedje van maken is een bijzondere ervaring. Je gaat naar huis met een sympathiek (duurzaam en diervriendelijk) aandenken. Iets voor een bedrijfsuitje of met een aantal vriendinnen. Een groepsuitje vilten kan al vanaf vier personen tot maximaal twaalf personen.

Creatief zijn op een andere manier maakt je los van vaste patronen. Andere viltmogelijkheden kunnen zijn: Maak samen een wandkleed of een ruimtelijk object van vilt.

Een voorbeeld: Vachtje vilten (40 x 40 cm), inclusief wol, vacht, gebruik van materialen, koffie/thee en wat lekkers is € 35,- per persoon. Dit uitje kan ‘s ochtends of ‘s middags worden gestart en duurt ongeveer 2 uur. Neem contact op en we gaan leuke dag uitdenken.