Activiteiten

Workshop Vachtvilten

In deze creatieve workshop leer je om van een ruwe afgeschoren schapenvacht een kleed te vilten. Een lekker ruim kleed voor in een stoel of op de vloer. De workshops vachtvilten zijn vanaf maart tot december.
meer informatie > >

Groepsuitje vilten

Maak kennis met diverse wolsoorten en krijg uitleg over het vachtviltproces. Iedereen maakt uiteindelijk een klein vachtje (45 x 45 cm). Daar kan een kussen van worden gemaakt of een vachtje voor in een stoel. Zo ben je samen 2,5 uur actief bezig. Maximaal 12 deelnemers. Meer informatie>>

VILTATELIER

De atelierruimte verandert in een creatieve werkplaats. Lekker bezig zijn met wol en mooie vezels op een bijzondere locatie. Maak kennis met de vilttechniek en ervaar de mogelijkheden. Voel je vrij om te bepalen wat je wilt maken en wanneer het je uitkomt. We werken met een strippenkaart. De atelierdagen zijn vaak op een woensdag of een vrijdag. De eerstvolgende is op woensdag 26 juni. Meer informatie >>

Kussenhoes, sjaal of wandkleed vilten

Maak een kussenhoes, sjaal of wandkleed naar eigen ontwerp.

Je kunt inspiratiemateriaal meenemen zoals afbeeldingen of stukjes stof en deze omzetten in een wollig wandkleed. Een wandkleed wordt ongeveer 70 x 70.

Bij een kussen(hoes) is de kleur een belangrijk element. Hoe werk je met kleur en motieven in wol. Uiteindelijk resultaat een kussenhoes van ongeveer 50 x 35 cm.

Een sjaal vilten kan door op zijdedoek wol in te vilten (nuno vilten) of van zuiver wol een sjaal te vilten.

Tijdens het viltatelier kun je in ongeveer vijf uur een kussenhoes of wandkleed vilten. Meer informatie>>

Leren spinnen op een spinnewiel in vier lessen

Het spinnewiel weer helemaal bezig met een come-back. Ina de Vries, gediplomeerd spin- en weefdocent, geeft spinles in de workshop Leren spinnen in de  atelierruimte van Lana Wolatelier. In vier lessen leer je het spinnewiel kennen en alle vaardigheden om mooie draden te maken.

Spincafé in het atelier is op de derde vrijdag in de maand van 10.00 – 12.00 uur.

Het Spincafé in juni komt te vervallen. Op 19 juli is het eerstkomende spincafé.

Wel van te voren aanmelden via de mail als je er bij wilt zijn.

Meer informatie >>