Activiteiten

Workshop Vachtvilten

In deze creatieve workshop leer je om van een ruwe afgeschoren schapenvacht een kleed te vilten. Een lekker ruim kleed voor in een stoel of op de vloer. De workshops vachtvilten zijn vanaf maart tot december.
meer informatie > >

Groepsuitje vilten

Maak kennis met diverse wolsoorten en krijg uitleg over het vachtviltproces. Lekker bezig met ruwe wol met uiteindelijk een vachtkleedje (45 x 45 cm) als resultaat. Daar kan een kussen van worden gemaakt of een vachtje voor in een stoel. Zo kun je bijvoorbeeld samen 2,5 uur actief bezig. Maximaal 12 deelnemers. Meer informatie>>

VILTATELIER

De atelierruimte verandert in een creatieve werkplaats. Lekker bezig zijn met wol en mooie vezels op een bijzondere locatie. Maak kennis met de vilttechniek en ervaar de mogelijkheden. Voel je vrij om te bepalen wat je wilt maken. We werken met een strippenkaart. Meer informatie >>

Een kussenhoes, sjaal, sloffen of een wandkleed vilten

Maak een kussenhoes, sjaal of wandkleed naar eigen ontwerp.

Je kunt inspiratiemateriaal meenemen zoals afbeeldingen of stukjes stof en deze omzetten in een wollig wandkleed. Een wandkleed wordt ongeveer 70 x 70.

Bij een kussen(hoes) is de kleur een belangrijk element. Hoe werk je met kleur en motieven in wol. Uiteindelijk resultaat een kussenhoes van ongeveer 50 x 35 cm.

Een sjaal vilten kan door op zijdedoek wol in te vilten (nuno vilten) of van zuiver wol een sjaal te vilten.

Het maken van sloffen vergt vaak meer tijd dan gedacht. Het is flink doorvilten voor een stevig resultaat.

Tijdens het viltatelier kun je in ongeveer vijf uur een kussenhoes of wandkleed vilten. Meer informatie>>

Leren spinnen op een spinnewiel in vier lessen

Het spinnewiel weer helemaal bezig met een come-back. Ina de Vries, gediplomeerd spin- en weefdocent, geeft spinles in de workshop Leren spinnen in de  atelierruimte van Lana Wolatelier. In vier lessen leer je het spinnewiel kennen en alle vaardigheden om mooie draden te maken.

Op 7 november start een nieuwe cursus Leren spinnen.

Het Spincafé is op woensdag 25 september van 10.00 tot 12.00 uur. Wel van te voren aanmelden via de mail als je er bij wilt zijn. Er is dan ook mooie spinwol te koop.

Meer informatie >>