Activiteiten

Workshop Vachtvilten

In deze creatieve workshop leer je om van een ruwe afgeschoren schapenvacht een kleed te vilten. Een lekker ruim kleed voor in een stoel of op de vloer. Het vachtvilten begint weer vanaf maart. Opgeven voor een workshop kan al wel.
meer informatie > >

OPEN ATELIER

De atelierruimte verandert in een wolwerkplaats. Lekker bezig zijn met wol en mooie vezels op een bijzondere locatie. Maak kennis met de vilttechniek en ervaar de mogelijkheden. Voel je vrij om te bepalen wat je wilt maken en wanneer het je uitkomt. We werken met een strippenkaart.Meer informatie >>

Kussenhoes of wandkleed vilten

Maak een kussen of wandkleed naar eigen ontwerp. Je kunt inspiratiemateriaal meenemen zoals afbeeldingen of stukjes stof en deze omzetten in een wollig wandkleed. Een wandkleed wordt ongeveer 70 x 70.

Bij een kussen(hoes) is de kleur een belangrijk element. Hoe werk je met kleur en motieven in wol. Uiteindelijk resultaat een kussenhoes van ongeveer 50 x 35 cm.

Tijdens open atelier kan er worden gevilt.  Meer informatie >>

Leren spinnen op een spinnewiel in vier lessen

Het spinnewiel weer helemaal bezig met een come-back. Ina de Vries, gediplomeerd spin- en weefdocent, geeft spinles in de workshop Leren spinnen in de  atelierruimte van Lana Wolatelier. In vier lessen leer je het spinnewiel kennen en alle vaardigheden om mooie draden te maken.

En één keer in de maand Spincafé op een vrijdag van 10.00 – 12.00 uur.

Meer informatie >>