Activiteiten

Workshop Vachtvilten

In deze creatieve workshop leer je om van een ruwe afgeschoren schapenvacht een kleed te vilten. Een lekker ruim kleed voor in een stoel of op de vloer. De workshops vachtvilten zijn vanaf maart tot december.
meer informatie > >

VILTATELIER

De atelierruimte verandert in een creatieve werkplaats. Lekker bezig zijn met wol en mooie vezels op een bijzondere locatie. Maak kennis met de vilttechniek en ervaar de mogelijkheden. Voel je vrij om te bepalen wat je wilt maken en wanneer het je uitkomt. We werken met een strippenkaart. De atelierdagen zijn de komende tijd op een vrijdag. De eerstvolgende is op 26 april.Meer informatie >>

Kussenhoes, sjaal of wandkleed vilten

Maak een kussenhoes, sjaal of wandkleed naar eigen ontwerp.

Je kunt inspiratiemateriaal meenemen zoals afbeeldingen of stukjes stof en deze omzetten in een wollig wandkleed. Een wandkleed wordt ongeveer 70 x 70.

Bij een kussen(hoes) is de kleur een belangrijk element. Hoe werk je met kleur en motieven in wol. Uiteindelijk resultaat een kussenhoes van ongeveer 50 x 35 cm.

Een sjaal vilten kan door op zijdedoek wol in te vilten (nuno vilten) of van zuiver wol een sjaal te vilten.

Tijdens het viltatelier kun je in ongeveer vijf uur een kussenhoes, sjaal of wandkleed vilten. Meer informatie>>

Leren spinnen op een spinnewiel in vier lessen

Het spinnewiel weer helemaal bezig met een come-back. Ina de Vries, gediplomeerd spin- en weefdocent, geeft spinles in de workshop Leren spinnen in de  atelierruimte van Lana Wolatelier. In vier lessen leer je het spinnewiel kennen en alle vaardigheden om mooie draden te maken.

Spincafé in het atelier is op de derde vrijdag in de maand van 10.00 Р12.00 uur.

De eerstvolgende is op vrijdag 19 april.

Wel van te voren aanmelden via de mail als je er bij wilt zijn.

Meer informatie >>