Over Lana

In 2014 ben ik gestart met Lana Wolatelier. Het maken van bijzondere vachtjes op vilt werd namelijk meer dan een hobby. Nog steeds vind ik het bijzonder om uit een vuile vacht een nieuw vachtkleed te maken.

Mijn onderwijs-achtergrond (pabo) en de creatieve opleiding CHV bij het Kunstencentrum kan ik goed inpassen bij mijn wol-activiteiten. Ik vind het leuk zelf oplossingen te bedenken en dit door te geven. De afgelopen jaren heb ik diverse masterclasses vilten gevolgd op het gebied van reliëf in het platte vlak.

Bij een Workshop Vachtvilten leer je de ambachtelijk vilttechniek om zelf een vachtkleed te maken. We werken dan met mooie schapenwol en er is keus uit diverse vachtsoorten.  Deze techniek en mijn kennis hierover door te geven vind ik mooi om te doen. Vanaf 2015 heb ik hiervoor een vaste locatie in een grote schuur van het Groninger Landschap.

Vachtkleden kan ik op maat maken. Dan wordt er ook nog iets gedaan met de afgeschoren wol! Dit zijn kleden met een wollen vilten onderlaag en bovenop een schapen- of alpacavacht.

Duurzaamheid en zorg voor de natuur vind ik belangrijk. Daarom gebruik ik geen milieubelastende schoonmaakmiddelen om de wol mee te wassen en te vilten en bij voorkeur regenwater.

In de zomermaanden kun je komen vilten bij de Open atelier-dagen in mijn werkatelier.

Wie weet tot ziens!

Bianca Vonk