Over

Ik ben Bianca Vonk en heb jaren gewerkt als groepsleerkracht in het basisonderwijs. Na een aantal jaren gewoon lesgeven wilde ik me gaan specialiseren als creatieve juf en ben in 2009 de tweejarige vooropleiding van de kunstacademie gaan doen. In 2013 ontdekte ik het vachtvilten en daaruit volgde Lana Wolatelier.

Lana Wolatelier is eigenlijk een verzamelnaam voor mijn activiteiten met wol. Met als hoofdzaak het maken van vachten op vilt. Het vachtvilten werd namelijk meer dan een hobby. Nog steeds vind ik het bijzonder om uit een vuile vacht een nieuw vachtkleed te maken.

De afgelopen jaren heb ik diverse masterclasses vilten gevolgd op het gebied van reliëf in het platte vlak. Ik vind het leuk zelf oplossingen te bedenken en deze door te geven tijdens workshops.

Bij een Workshop Vachtvilten leer je de ambachtelijk vilttechniek om zelf een vachtkleed te maken. Deze techniek en mijn kennis hierover door te geven, vind ik mooi om te doen. We werken dan met vuile schapenvacht. Er is keus uit diverse vachtsoorten. 

Duurzaamheid en zorg voor de natuur vind ik belangrijk. Daarom gebruik ik geen milieubelastende schoonmaakmiddelen om de wol mee te wassen en te vilten en bij voorkeur regenwater.

In opdracht kan ik vachtkleden of wandkleden op maat maken. Mijn contact mailadres: info@lanawolatelier.nl.