Over

In 2014 ben ik gestart met Lana Wolatelier. Het maken van vachten op vilt werd namelijk meer dan een hobby. Nog steeds vind ik het bijzonder om uit een vuile vacht een nieuw vachtkleed te maken.

Mijn onderwijs-achtergrond (pabo) en de creatieve opleiding CHV bij het Kunstencentrum kan ik goed inpassen bij mijn wol-activiteiten. Ik vind het leuk zelf oplossingen te bedenken en dit door te geven. De afgelopen jaren heb ik diverse masterclasses vilten gevolgd op het gebied van reliëf in het platte vlak. Vachtkleden of wandkleden kan ik op maat maken.

Workshops vilten geef ik met veel plezier. In mijn eigen atelier in Oostwold of zoals voor de workshops Vachtvilten op een speciale vaste locatie in een schuur van het Groninger Landschap.

Bij een Workshop Vachtvilten leer je de ambachtelijk vilttechniek om zelf een vachtkleed te maken. Deze techniek en mijn kennis hierover door te geven, vind ik mooi om te doen. We werken dan met vuile schapenvacht. Er is keus uit diverse vachtsoorten. 

Duurzaamheid en zorg voor de natuur vind ik belangrijk. Daarom gebruik ik geen milieubelastende schoonmaakmiddelen om de wol mee te wassen en te vilten en bij voorkeur regenwater.

Contact opnemen kan via de mail: info@lanawolatelier.nl .

Bianca Vonk