Over

Ik ben Bianca Vonk en geef workshops vilten en maak viltwerk.

Lana Wolatelier is een verzamelnaam voor al mijn activiteiten: de webwinkel, workshops en opdrachten.

Sinds november 2022 is mijn werkplaats en atelier gevestigd in Warns (Friesland). Een gezellig dorpje in de mooie omgeving van Balk – Stavoren – Workum.

Vanaf mijn tienerjaren ben ik al bezig met het verwerken van wol: breien, spinnen en af en toe vilten. In 2013 ontdekte ik het vachtvilten, het verwerken van afgeschoren vachtwol. Vanaf toen was ik in de ban van deze ambachtelijke vilttechniek. Sinds 2015 geef ik met veel plezier workshops vachtvilten,

Daarnaast geef ik les in het maken van viltwerk in de workshop vilten. In deze workshop is het bijvoorbeeld mogelijk een wandkleed te maken.

Vilten is een ambacht. Door wol met water en zeep te bewerken vervilt deze en geeft het stevigheid aan schapenvachten, wandkleden en viltobjecten.

Ik heb de tweejarige vooropleiding van de kunstacademie bij het Kunstencentrum in Groningen afgerond. Dat gaf een impuls aan mijn creativiteit. Ik vind het leuk om zelf oplossingen te bedenken. De afgelopen jaren heb ik diverse masterclasses vilten gevolgd, om zo nog wat meer technieken te leren toepassen.

Duurzaamheid en zorg voor de natuur vind ik belangrijk. Daarom gebruik ik geen milieubelastende schoonmaakmiddelen om de wol mee te wassen of te vilten.

Ik maak vachtkleden en wandobjecten voor mijn webwinkel, maar ook op maat. Zie Eigen werk voor een overzicht van creatief werk en werk in opdracht.

Mailadres: info@lanawolatelier.nl.