Workshop vachtvilten

Maak zelf een diervriendelijke SCHAPENVACHT op wolvilt.

In de workshop vachtvilten maak je van ruwe ongewassen wol, water en zeep, een eigen vacht van ongeveer 80 x 90 cm. Een heerlijk ruime vacht om op te zitten of over de bank.

De workshops worden gegeven door Bianca Vonk, ervaren vachtviltster. Opgeven kan individueel of met een groepje: info@lanawolatelier.nl

Workshop Vachtvilten

De workshops worden gegeven in het atelier in Warns.

Data workshops Vachtvilten voorjaar 2023

  • 18 februari
  • 11 maart
  • 15 april
  • 6 mei
  • 3 juni

Het is mogelijk om met een groep vanaf drie personen een datum te overleggen. Bij voorkeur op een andere dag dan de zaterdag.

De kosten voor workshop vachtvilten zijn € 90,- per persoon, dit is inclusief vacht en wol, overig materiaalgebruik, thee/koffie en wat lekkers. Voor bij de lunch is er huisgemaakte (vegetarische) soep, broodjes zelf meebrengen.

->Mocht je zelf een afgeschoren schapenvacht hebben en deze willen vachtvilten tijdens de workshop, dan is dat mogelijk. Er gaat dan € 10,- van de workshopprijs af. Geef dit wel van te voren door. Deze ruwe vacht kan dan maximaal 1.00 x 1.00 cm zijn.

Het vachtvilten

Aan de onderkant van de ruwe vacht wordt een vilten laag met wol vastgemaakt. Dit gebeurt door middel van warm water, zeep en  intensief wrijven en rollen, daardoor komt het viltproces op gang. Dit zorgt voor stevigheid van het kleed. De mooie lokken van het schaap blijven behouden. Decoratief voor op een stoel of bank.

De vachten

Er is keus uit diverse soorten afgeschoren vachten: crêmekleurige of gemêleerde grijsbruine vachten met lange lokken van het Drents heideschaap en het Schoonebeker schaap of wat kortere lokken van de Blauwe texelaar of beige, bruine en zwarte vachten van bijv. Ouessant schaapjes. In de webwinkel staan wel voorbeelden. Je kunt vooraf aan de workshop aangeven welke kleur vacht je voorkeur heeft. Ik ga dan kijken wat er op voorraad is.

Je leert de technieken van het vachtvilten en maak kennis met verschillende wolsoorten.

Na afloop van de workshop Vachtvilten ga je naar huis met een zelfgemaakte schapenvacht van ongeveer 80 x 90 cm. Dat is een middelgrote vacht van een Drents Heideschaap of een ander schapensoort.

Individueel opgeven kan via de mail: info@lanawolatelier.nl.

Bij aanmelding via de mail ontvangt je een bevestiging en meer informatie over deze dagworkshop.