Workshops vilten

  1. Workshops Vachtvilten in een Gronings natuurgebied

Maak zelf een vacht van afgeschoren schapenwol: duurzaam en diervriendelijk!

Het vachtvilten is een aparte techniek die ruwe afgeschoren wol verwerkt tot een vachtkleed. Van maart tot november wordt deze workshop gegeven. klik hier voor meer info>>

2. Workshops vilten in het atelier

Een Kei poef vilten in het atelier>> mee informatie

3. Workshop Vilten met vachtwol

Mooie grijze krulwol van Gotland schapen, de crémekleurige lokken van een Leicesterschaap of de zachte lokken van een alpaca, dit zijn bijzondere wolsoorten.

Leer de fijne techniek van het in vilten. Je leert de krullen te leggen en zo in te vilten dat een vachtje, wandkleed of vachtkraag wordt gemaakt.

Voor informatie voor een workshop >>klik hier.

4. Groepsuitje vachtvilten tot 12 personen

Maak kennis met diverse wolsoorten en krijg uitleg over het vachtviltproces. Iedereen maakt uiteindelijk een vachtje (50 x 50 cm).

Een vachtje voor in een stoel of decoratief over een krukje.

Je bent samen ongeveer 2,5 uur actief bezig. De kosten zijn € 35,- per persoon, inclusief wol, vacht, gebruik van materialen, koffie/thee en huisgemaakte koek.

Bezig zijn met ruwe afgeschoren schapenvacht en daar een stevig vachtje van maken is een bijzondere ervaring. Je gaat naar huis met een sympathiek (duurzaam en diervriendelijk) aandenken. Iets voor een bedrijfsuitje of met een aantal vriendinnen. Een groepsuitje vilten kan al vanaf vier personen tot maximaal twaalf personen.

Dit uitje kan ‘s ochtends of ‘s middags worden gestart. Voor meer informatie en het overleggen van een datum, neem contact op met Bianca Vonk via info@lanawolatelier.nl